Kinesitherapie


Kinesitherapie betekent letterlijk het behandelen door bewegen. De voornaamste doelstellingen van de kinesitherapie is pijn en bewegingsbeperkingen op te lossen door het behouden en verbeteren van de kwaliteit van bewegen.

Soorten behandelingen

Manuele therapie

Deze specialisatie verwijst naar het onderzoeken van beweginsstoornissen, blokkades, verhoogde spierspanning,... Men tracht de mechanische werking van het lichaam te verbeteren a.d.h.v. mobilisaties, manipulaties, myofasciale technieken. Hierdoor gaan de gewrichten en spieren bter functioneren, zodat de pijn afneemt en de bewegingsbeperking vermindert. ‍

Klachten van wervelkolom en ledematen

Je kan terecht voor allerlei klachten betrekkende op het musculoskeletale stelsel. Dit wil zeggen pijn en bewegingsbeperking in de gewrichten, hoofdpijngerelateerde klachten. ‍

Hoofdpijngerelateerde klachten

Hoofdpijn die ontstaat of verergerd wordt door spierspanning of een minder goede houding. Hierbij wordt manuele therapie gebruikt in combinatie met oefeningen en houdingsadvies.

Stressgerelateerde klachten

Chronische stress of acute opstoten van stress kunnen zich uiten in verhoogde spierspanning, dit vindt meestal plaats ter hoogte van de nek en het hoofd. En leidt tot hoofdpijn. Hiervoor wordt manuele therapie toegepast om de spierspanning te verbeteren, samen met stretchen van de aangedane spieren. Verder kan er relaxatie therapie gebruikt worden om de nodige technieken aan te leren om de effecten van stress sneller te herkennen en er mee om te gaan. Relaxatie technieken omvatten ademhalingstechnieken en visualisatietechnieken. ‍

Littekenbehandeling

Littekens na een operatie, keizersnede, brandwonden kunnen behandeld worden d.m.v. myofasciale technieken en cupping. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding van het littekenweefsel, de verklevingen minderen, het litteken wordt soepeler en mooier van uitzicht. Verder kunnen pijnklachten/jeuk hierdoor afnemen en kan de mobiliteit verbeteren.

Taping en kinesiotaping

Taping omvat de klassieke witte tape, deze wordt gebruikt om gewrichten te ondersteunen na een letsel, vb.: witte enkeltape na een enkelverstuiking om zo het gewricht te ondersteunen en pijn te verminderen. ‍Kinesiotape is een flexibele tape die met spanning wordt gelegd op de huid. Deze tape heeft verschillende toepassingen:
  • Lymfedrainage
  • Na een enkelverstuiking of trauma om zo snel mogelijk inwendig bloed en vocht te evacueren
  • Ondersteunen van gewrichten na een ligamentair letsel: bijvoorbeeld aan de knie of enkel
  • Verhoogde spierspanning
  • Bij peesontstekingen: om het gewricht te ontlasten en spanning in de spieren te doen afnemenAanpak

Bij Kinepunctuur staat de patiënt centraal. Elke patiënt krijgt aandacht die hij/zij verdient. Een consultatie start met een onderzoek gevolgd met een op maat gemaakte behandeling, zodat elke patiënt de meest optimale zorg ontvangt.

Hoe verloopt een eerste afspraak?

De eerste afspraak start steeds met het in orde brengen van de algemene administratie. Gevolgd door een informatief gesprek en klinisch onderzoek zodat ik een zo goed mogelijk beeld van je klachten kan vormen. Daarna stellen we een diagnose en behandelplan op, telkens in samenspraak met de patiënt. Vervolgens gaan we meteen van start met de behandeling zodat je zo snel mogelijk geholpen wordt. ‍

Wat heb ik nodig bij een eerste afspraak?

  • voorschrift van je arts
  • klevertje van je ziekenfonds

Tarieven kinesitherapie en betaling

  • Ik ben gedeconventioneerd, een behandeling in de praktijk kost 30€ voor courante aandoeningen, 28 euro voor zware aandoeningen (E-pathologie).
  • Je kan cash of via Payconiq betalen.

Verdere vragen

Indien je nog vragen hebt, kan je mij altijd telefonisch of via mail contacteren.

Email

info@kinepunctuur.be

Telefoon

0478 81 09 39

Afspraak kine en acupunctuur

Geen nieuwe patiënten wegens zwangerschap.

Adres

Pleinstraat 74
3570 Alken

Afspraak via email

info@massagearnauts.be

Afspraak via telefoon

0492 77 31 19

Facebook

Facebook

Adres

Pleinstraat 74
3570 Alken